Tata Steel Tubes Nederland zet een duurzame stap voorwaarts met Karmac HR Solutions

Karmac HR Solutions

Geplaatst op:

Share :

Tata Steel Tubes Nederland, een toonaangevende speler in de staalindustrie, heeft digitalisering omarmd om hun HR-processen te transformeren en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere toekomst. In hun zoektocht naar de juiste partner voor deze onderneming kwam Karmac HR Solutions in beeld. Wat volgde, was een succesvolle samenwerking die resulteerde in aanzienlijke voordelen voor Tata Steel Tubes Nederland

Fysieke personeelsdossiers centraliseren

“We wilden onze personeelsdossiers centraliseren in Youforce van Visma | Youserve en meer personeelsinformatie toegankelijk maken, ” legt Rimke Verhoeven van Tata Steel Tubes uit. ” De keuze voor Karmac HR Solutions was logisch, mede omdat onze collega’s in IJmuiden al zaken met hen deden en ook vanuit Visma | Youserve werd Karmac HR Solutions aanbevolen.”

Digitalisering in begrijpelijke taal

Tijdens het voortraject werd Tata Steel Tubes grondig geïnformeerd en betrokken bij het digitaliseringsproces. “We hadden kennismakingsgesprekken en presentaties, en ook de ondernemingsraad werd ingelicht,” vertelt Verhoeven. “Het digitaliseringsproces wed in begrijpelijke taal uitgelegd, waat voor ons essentieel was.”

Een effectieve samenwerking

De samenwerking met Karmac verliep gestroomlijnd en effectief. “Contactmomenten waren frequent en er was duidelijke begeleiding, zelfs bij technische aspecten zoals sftp-verbindingen,” zegt Verhoeven. “Karmac begreep het belang van goede communicatie en zorgde ervoor dat wij te allen tijde goed geïnformeerd waren.” De investering in het digitaliseringsproject werd als zeer waardevol beschouwd. “Zelfs al zou de tijdsinvestering voor ons twee keer zo groot zijn geweest als nu het geval was, dan nog was het de investering meer dan waard. De voordelen van een digitalisering zijn overduidelijk. Het transformeren van hardcopy-dossiers en verspreide documenten naar Youforce leidde tot aanzienlijke tijdsbesparingen en geeft ons de gelegenheid om transparantie te kunnen bieden,” benadrukt Verhoeven. “Karmac heeft zich bewezen als een betrouwbare partner, met efficiënt procesbeheer en een succesvolle samenwerking,” voegt Verhoeven toe.

Duurzame toekomst

Tata Steel Tubes Nederland deelde ook enkele waardevolle tips voor toekomstige klanten, zoals het overwegen van de integratie van actieve medewerkers en historische dossiers in Youforce, evenals het beheren van externe medewerkers.

“Zouden we Karmac aanbevelen? Het antwoord was duidelijk: ‘Zeker weten.’ De samenwerking tussen onze bedrijven heeft niet alleen bijgedragen aan een efficiëntere bedrijfsvoering, maar ook aan een duurzamere toekomst,” concludeert Verhoeven.