Hoe digitaal is jouw organisatie?

Karmac HR Solutions

Geplaatst op:

Share :

Digitalisering is niet meer weg te denken in onze maatschappij. Er komen bovendien allerlei digitale innovaties op ons af. Ook ontwikkelingen van de wetgeving zorgen ervoor dat bedrijven nieuwe projecten beginnen op het gebied van digitaal werken en zij al hun gedigitaliseerde dossiers onder de loep nemen. Hoe digitaal is jouw bedrijf? En hoe kan je je processen verbeteren om kosten te besparen en je klanten beter van dienst te zijn?

Digitalisering: digitaliseren van data én van bedrijfsprocessen

De ontwikkelingen op het gebied van automatiseren gaan pijlsnel. Denk aan kunstmatige intelligentie en robots. Met digitale innovaties kunnen diverse problemen worden opgelost en handelingen worden geautomatiseerd. Veel bedrijven maken al gebruik van digitale systemen, maar doen dit zonder dat data aan elkaar zijn gekoppeld. Informatie als contracten en klantgegevens zijn bijvoorbeeld al voor een deel gedigitaliseerd, maar de bedrijfsprocessen nog niet.

Processen automatiseren om de efficiëntie te verhogen

Voordat je processen kan digitaliseren in je organisatie, is het nodig om de activiteiten te analyseren die nog op papier worden uitgevoerd. Je gaat bij de digitalisering van processen verder dan het overzetten van fysieke informatie in een digitale vorm en gaat kijken naar de wijze waarop je de informatie verwerkt. Je maakt hierbij gebruik van software, apps en digitale tools om handmatige acties en simpel invoerwerk te verminderen. Vaak is het zeer efficiënt om met één softwarepakket te werken, zodat de afdelingen van je bedrijf goed kunnen samenwerken. Door een goede samenwerking van de systemen zijn de actuele gegevens voor alle betrokkenen op elk moment beschikbaar.

Voordelen van digitaal werken

Ben je van plan om de digitalisering binnen je bedrijf te gaan bevorderen? Hiermee profiteer je van allerlei voordelen, zoals het besparen van tijd en kosten, en een toename van de veiligheid en privacy van je gegevens. Karmac HR-Solutions heeft veel expertise op het gebied van het digitaliseren van HR-processen. De diensten die wij aanbieden omvatten advies, het digitaliseren van fysieke archieven, optimalisering en het up-to-date houden van je digitale dossiers. Wij maken hierbij gebruik van de beste softwarepakketten. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over de kansen die jouw organisatie heeft als het gaat om digitaal werken!