Efficiëntie en veiligheid: digitaal bewaren van personeelsdossiers

Karmac HR Solutions

Geplaatst op:

Share :

Een goed gestructureerde werkplek is vergelijkbaar met een goed geoliede machine. Het helpt niet alleen om alles soepeler te laten verlopen, maar zorgt er ook voor dat medewerkers zich comfortabeler voelen. Bij Karmac HR Solutions begrijpen we de waarde van een georganiseerde en gestroomlijnde werkplek, vooral als het gaat om het beheren van personeelsdossiers. Iedere dag adviseren en begeleiden wij top organisaties van Nederland bij een beter en AVG-proof HR-dossier!

Veilig, efficiënt en tijdbesparend

De overstap naar digitale personeelsdossiers is geen oppervlakkige verandering; het is een slimme stap voor bedrijven om zich voor te bereiden op de toekomst. Deze investering maakt een bedrijf flexibeler en beter in staat om mee te bewegen met veranderingen in de wereld om ons heen.

Waarom digitaal? De transformerende voordelen van digitale personeelsdossiers

Het proces van overstappen naar digitale personeelsdossiers omvat het converteren van fysieke documenten naar elektronische formaten. Maar waarom zou een bedrijf als Karmac HR Solutions deze transformerende stap moeten zetten? Laten we de voordelen van digitaal bewaren van personeelsdossiers in detail bespreken:

Tijdsbesparing: Met digitale dossiers kunnen we informatie sneller vinden en delen, wat de algehele efficiëntie van onze werkprocessen verbetert.

Ruimtebesparing: Geen stapels papier meer; in plaats daarvan besparen we waardevolle kantoorruimte door alles elektronisch op te slaan.

Verbeterde toegankelijkheid: Digitale dossiers zijn gemakkelijk toegankelijk, waardoor het vinden van specifieke informatie een fluitje van een cent wordt.

Beveiliging: Door strikte toegangscontroles en versleuteling te implementeren, zorgen we voor een veilige opslag van gevoelige personeelsinformatie.

Privacybescherming: We respecteren de privacy van onze medewerkers door alleen relevante informatie op te slaan en onnodige persoonlijke details te vermijden.

Wat hoort er thuis in een digitaal personeelsdossier?

Bij het digitaliseren van personeelsdossiers is het cruciaal om de juiste informatie op te nemen. Het gaat bij het digitaliseren van personeelsdossiers om persoonsgegevens als naam, adres en woonplaats, en daarnaast om gegevens over opleiding, verzuim, verlof en salaris. Onderstaand de elementen netjes onder elkaar:

Persoonlijke gegevens: Naam, adres, geboortedatum, en contactgegevens.

Arbeidsovereenkomst: Ondertekende exemplaren en eventuele latere wijzigingen.

Salarisgegevens: Overzichten van salaris, bonussen en salarisaanpassingen.

Beoordelingen en evaluaties: Verslagen van prestatiebeoordelingen en andere evaluaties.

Opleiding en ontwikkeling: Documentatie van trainingen, workshops en professionele ontwikkeling.

Arbeidsverzuim en ziekteverlof: Informatie over ziekteverlof, medische attesten, en gerelateerde correspondentie (zonder medische details).

Als je digitale personeelsdossier up-to-date is en er sprake is van een logische structuur, dan kan je je personeelszaken efficiënt beheren. Zo heb je meer tijd om je in te zetten voor het welzijn van je medewerkers.

AVG Compliance: Het belang van data beschermen

Met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in gedachten, zetten we bij Karmac HR Solutions stappen om ervoor te zorgen dat onze digitale personeelsdossiers volledig voldoen aan de privacyrichtlijnen en beveiligingsmaatregelen die de AVG voorschrijft. De AVG, van kracht sinds 25 mei 2018, heeft niet alleen gezorgd voor uniforme regels binnen de Europese Unie, maar heeft ook de bewustwording en verantwoordelijkheid met betrekking tot gegevensbescherming verhoogd. Uiteraard is privacy bij persoonsgegevens heel belangrijk. De beveiliging van de dossiers moet in orde zijn, zodat personeelsdossiers AVG proof zijn.

Investeer in de toekomst: Kies voor digitale personeelsdossiers.

Digitaal maar dan beter

Het overstappen naar digitale personeelsdossiers is niet alleen een investering in efficiëntie, naleving, en veiligheid; het is een stap richting een georganiseerde en gestroomlijnde werkplek. Bij Karmac HR Solutions streven we ernaar om niet alleen de privacy van onze medewerkers te beschermen, maar ook om ons voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst. Kies voor de toekomst, kies voor digitaal bij Karmac HR Solutions.

Wil je je personeelsdossiers digitaliseren of optimaliseren, dan is Karmac HR-Solutions dé partner met jarenlange ervaring die je uitstekend van dienst kan zijn. Met de juiste kennis van de AVG zorgen wij ervoor dat je HRM-processen optimaal presteren!

Bij vragen neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.